К. Костадинов оспори резултата от гласуването в НС относно референдума за еврото

0

- Advertisement -

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов оспори резултата от гласуването на предложението им за провеждане на референдум за запазване на българския лев до 2043 г.

Според него депутатите е трябвало да гласуват проекта на решение на Правна комисия, която на свой ред предлага отхвърляне на референдума. На практика именно това проекторешение е било отхвърлено и така на практика е потвърдено провеждането на референдум.

В кулоарите на НС той обясни:

„Близо 4 часа тука мастити и самозванци юристи ни обясняваха как всъщност ние нарушаваме този закон, нарушаваме ония закон и накрая нарушиха собствения си закон. Решението на правната комисия е „да не се свика референдум“, само че те не подложиха решението на комисията за гласуване, а подложиха предложението на инициативния комитет и тогава вече става огледално гласуването, защото естествено, че ние ще гласуваме „за“ това да има референдум, а те гласуваха „против“. Толкова бързаха да изпълнят указанието на американския посланик, че си счупиха крачетата“.

С пост във Фейсбук той обясни, че от формацията му забелязали объркването, дори поискали прегласуване, но не алармирали за объркването, за да може решението да бъде препотвърдено. Според Костадинов то не може да бъде променено, тъй като крайният срок за произнасяне на НС изтича тази вечер в 24.00 часа. Друг пропуск е, посочва Костадинов, че в решението на Правната комисия липсват мотиви.

„Вярвам, че Радев, за разлика от управляващите, ще спази закона, както винаги досега го е правил“, написа лидерът на „Възраждане“, визирайки президента на страната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки