Защитници на животни искат наказания за общински служители

0

- Advertisement -

Защитници на животни излязоха тази сутрин пред Община Благоевград. Те са възмутени от жестокото и нехуманно отношение на общински служители към кучетата и искат наказания за виновните. Вчера полицията задържа служители на Oбщински инспекторат Благоевград, превозвали упоени четириноги.

Сигналът е подаден от Иван Хамбарджийски, като имат достатъчно доказателства. Tой заяви за Радио Благоевград, че от месец следят случая за служителите, които изнасят кучета от Благевград към други общини. 

Защитниците на животни искат наказания за виновните и за тях решението е затвор за тези хора. За Елена Панчева случаят от вчера е напълно очакван заради практиката на този екип. „Директор Владимирова, нейният мъж Георги Ценев и ветеринарят д-р Пламен Василев имат дълга история. Работили са в приюти Дупница и Перник. От Община Перник получихме официален документ, в който се казва, че изпълнението на служебните задължения е недостатъчно ефективно за овладяване на популацията. Ловецът на кучета Георги Ценев има цинично и жестоко отношение към животните и трябва да му бъде забранено да работи с тях. Този официален документ беше лично предаден на кмета Илко Стоянов и въпреки него той назначи този екип“, категорична е Панчева. 

Според Венцислав Кавазов има назначени хора на общински служби, които дали под давлението на техните началници ще докаже следствието, са извършвали престъпления. Очаква да се вземат предвид доказателствата и виновниците да бъдат осъдени.

Кметът на община Благоевград Илко Стоянов заяви в позиция до медиите, че срещу него е проведено активно ченгесарско тоталитарно мероприятие.

Кучетата са живи  и са били извозвани за рутинна манипулация при ветеринаря, всичко друго е спекулация.

При извършеното претърсване са установени договор с дупнишката клиника и регистър за вписване на двете кучета, както и декларация за транспорт на четириногите, които е трябвало да бъдат закарани до ветеринарния център и да бъдат върнати обратно в приюта.

От общината прилагат и договора за извършване на медицински дейности с ветеринарната клиника.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки