Скок на ражданията в „Майчин дом“

0

- Advertisement -

От столичната болница „Майчин дом“ информират, че се увеличават ражданията в сравнение с миналата година. За шест месеца новородените са близо 1700, като родените момченца са със 100 повече от момиченцата, информират от здравното заведение. В него през тази година се раждат средно по десет бебета дневно, като до момента са се родили близо 60 двойки близнаци и едни тризнаци.

За  първите шест месеца в болницата са полагани интензивни грижи за почти 300 недоносени бебенца, като най малкото новородено е било малко над 600 грама. Болница „Майчин дом“ е увеличила многократно и броя на ендоскопските операции в сравнение с миналата година. До момента са извършени над 3700 операции в заведението, което поема най тежките гинекологични случаи от цялата страна. Над 10 изключително сложни животоспасяващи АГ операции са извършени от медицинските специалисти на Майчин дом до края на миналия месец.

В последните няколко години болница „Майчин дом“ се утвърди като лидер в три направления – брой раждания, извършени гинекологични операции и оперативно лечение на онкогинекологични случаи, посочват от лечебното заведение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки