Адвокат при ПТП – необходимост или излишна услуга. С какво може да ни съдейства?

0

- Advertisement -

Пътнотранспортните произшествия (ПТП) са нещо, което може да се случи дори на най-внимателния и опитен шофьор. Винаги има риск от злополука, но никой не иска да се озове в такава неприятна ситуация. Ако все пак станете участник в ПТП, може би ще се запитате: „С какво може да ми съдейства адвокат при такава ситуация и необходим ли ми е всъщност?“

В тази статия ще разгледаме основните дейности, които извършва един адвокат при ПТП, както и дали такъв реално ни е необходим.

  • Представителство пред застрахователя

Адвокатът при ПТП може да Ви представлява пред застрахователя. Това включва изготвянето на претенция по доброволен ред, заедно с необходимите документи и съответната аргументация, които да подкрепят сумата, която претендирате като обезщетение при ПТП. Адвокатът е наясно с правата Ви и може да се бори за справедливо и максимално обезщетение от застрахователната компания, съобразено със съдебната практика.

  • Навременни консултации

Важно е да потърсите правна консултация след ПТП веднага щом здравословното Ви състояние го позволява. Адвокатът при ПТП ще Ви информира за правата Ви, както и за процедурата, която следва при претенции за обезщетение при ПТП. Това може да Ви предпази от грешки и пропуски, които да навредят на интересите Ви, а от друга страна ще Ви помогне и да бъдете напълно информиран, тъй като процедурата по получаване на обезщетение е продължителна и могат да възникнат много въпроси в течение на времето. Вашият адвокат следва да е на разположение да отговори на всеки един от тях.

  • Предявяването на претенция по съдебен ред и представителство в наказателното производство

Ако сте участник в пътен инцидент, Вашият  адвокат при ПТП може да Ви помогне с предявяването на претенция за обезщетение при ПТП пред застрахователната компания на виновника, но когато не се постигне споразумение за обезщетение се налага завеждането на гражданско дело в съда. Това изисква подготовка на искова молба, както и цялостно представителство по време на делото на всички съдебни инстанции, с цел доказване на размера на претенцията. Представителството по наказателното производство, също е важен елемент от работата на специализираните адвокати при пътнотранспортни произшествия.

Тези услуги са от съществено значение, за да се гарантира защитата на Вашите права и интереси и за да се осигури справедливо обезщетение при ПТП. В този смисъл, когато сте тежко пострадал е важно да ангажирате специалист – адвокат при ПТП с необходимите знания и опит в сферата на застрахователното право и делата свързани с ПТП.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки