Вертолет от Крумово спаси бременна туристка, пострадала в Пирин

0

- Advertisement -

Екипаж на вертолет „Кугар” от състава на 24-та авиационна база „Крумово“ извърши спасителна операция на пострадала туристка в Пирин. 

Вчера следобед бременна туристка е претърпяла инцидент под връх Вихрен в местността „Казаните“. 

От Министерството на отбраната посочват, че пациентката е транспортирана до болницата в Разлог с хеликоптера, където е поета от специализиран медицински екип, стабилизирана е и е поставена под наблюдение. Спасителната мисия е завършила успешно. 

Операцията е проведена по разпореждане на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов след искане от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Екипажът на вертолета е бил в състав: командир подполковник Пламен Дончев, помощник-командир капитан Йонка Хаджиева, борден техник старши лейтенант Селда Ахмедова, спасители – старши сержант Стоян Колев и младши сержант Велислав Аръков, посочват от МО. 

За съжаление по-късно спасената жена е загубила бебето си.

Директорът на болницата в Разлог д-р Радка Божикова обясни, че е направено всичко необходимо, за да може да се спре кървенето. 

„Пациентката е знаела, че бременността не се развива, както трябва. Най-вероятно е вследствие на високата надморска височина, физическото натоварване“, обясни д-р Божикова. 

Бременната е била в 11 гестационна седмица, в момента е в стабилно състояние и се чувства добре. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки