Протестиращите в НОИ се срещат с ръководството на 15 август

0

- Advertisement -

Поисканата от работещите в Националния осигурителен институт среща с ръководството му за обсъждане на увеличението на заплатите от 1-и август е насрочена за 15-и август. това съобщиха от Синдиката на административните служители „Подкрепа“.

След серия от протести депутатите отпуснаха при второто четене на държавния бюджет за 2023-а година допълнителни 7 830 000 лева за ръст на възнагражденията в НОИ.

От „Подкрепа“ настояват средствата да бъдат разпределени справедливо между работещите в Института, и за целта отправиха покана за разговори с управителя на НОИ Ивайло Иванов.

Едно от предложенията е, всеки служител да получи еднаква сума, обясни председателят на Синдиката на административните служители Кремена Атанасова:

„Едно от ключовите искания в началото на процеса, когато стартирахме протестните и стачните действия на работниците от НОИ, е средствата да бъдат разпределени по одобрен и съгласуван от синдикалните организации механизъм, който в максимална степен да разпредели средствата справедливо. Следва МС да одобри чрез постановление и те да са предвидени в бюджета за увеличение на работните заплати на работниците и служителите“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки