Оставиха в ареста обвинения за нападението с макетен нож

0

- Advertisement -

Окръжният съд в Стара Загора потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ на 26-годишния охранител Георги Георгиев. 

На заседанието днес от Окръжната прокуратура в Стара Загора поискаха обвиняемият Георги Георгиев да остане за постоянно в ареста с мотив, че е обществено опасен, обвинен е в тежко умишлено престъпление, налице е обосновано предположение, че именно той е отправил 6 закани за убийство към 18-годишната Дебора. 

Освен това Георгиев е с влязла в сила присъда за престъпление срещу личността. 

Окръжният съд се съобрази с мотивите и реши да го остави за постоянно в ареста по обвиненията за заплахи и закана за убийство.

Защитата му поиска той да бъде освободен и изтъкна, че задържането му е в отговор на обществен и медиен натиск. Адвокат Петко Кънев заяви, че съставът на Районния съд, който на 31 юли остави в ареста 26 годишния мъж е незаконосъобразен. 

Самият Георги Георгиев отрече да е заплашвал Дебора, увери, че няма да пречи на разследването и мотивира искането за освобождаването си с грижи за малката си дъщеря. 

Това е втората мярка за неотклонение спрямо него. 

По обвинението за нанасяне на 21 порезни рани с макетен нож, Окръжният съд го освободи на 5 юли с мотив, че описаните в експертизата наранявания са лека телесна повреда. Именно това решение предизвика поредица от протести в цялата страна и доведе до оставки и уволнения. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки