Намаляват възнагражденията в управленските структури на дружествата към Министерството на икономиката

0

- Advertisement -

Министърът на икономиката Богдан Богданов значително намалява възнагражденията в управленските структури на дружествата към министерството.

Мерките са в изпълнение на програма за оздравяване на държавните предприятия. 

Обявените действия са в резултат на анализ на финансовото състояние на държавните предприятия в структурата на Министерството на икономиката.

Според информация, оповестена от ведомството, е установено, че въпреки множеството управленски проблеми ръководните органи получавали изключително високи възнаграждения – до повече от 12 000 лева месечно, независимо от финансовото състояние и постигнатите резултати от предприятията.

С оглед целесъобразното разходване на средствата, освен възнагражденията на органите за управление и контрол, ще бъдат ограничени и сумите за представителните разходи и начините за тяхното разходване.

В някои от публичните предприятия продължават проверките и на компетентните органи, като при всяка приключила проверка ще се предприемат мерки за отстраняване на констатираните нарушения и оздравяване на съответното дружество, съобщават в допълнение от Министерството на икономиката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки