Цалапица пренесе протеста в Пловдив

0

- Advertisement -

Протестиращите от Цалапица се събраха пред съдебната палата Пловдив, въпреки потвърждението, че дело за мярката на задържаните братя близнаци няма да има. 

 Хората обаче не вярват на това и искат да се уверят на място. 

Около 13, 20 часа техният протест  се пренесе пред прокуратурата. Там те отоново ще поставят исканията си за повече информация за разследването и отговори защо то е било толкова фатално, според тях, забавено. Майката на Димитър Атанаска Бакалова поиска да се срещне с ръководството на Прокуратурата, но охраната не я допусна в сградата. Последва кратко напрежение сред протестиращите заради отказа. Те настояват за среща с представител на обвинението. 

Припомняме, че тази вечер в 18 часа в читалището на Цалапица висши представители на ръководството Областната дирекция на МВР – Пловдив ще се срещнат с кмета и жителите на селото. 

Срещата е по инициатива на полицейските началници, а целта е запознаване с конкретните проблеми в региона и обсъждане с местната общественост на съвместни мерки за тяхното решаване. 

За срещата пристига новият началник на дирекцията Радослав Начев, заместник-директорът комисар Сълко Литов и шефовете на отдели „Криминална полиция”, „Охранителна полиция” и „Разследване”. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки