Слави Трифонов спази закона, декларира имоти и пари. Какво има лидерът на ИТН?

0

- Advertisement -

Лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов се отчете пред Комисията за предотвратяване на конфликт на интереси и незаконно придобито имущество и като политик за първи път от години наред изпълни закона, като подаде декларация пред КПКОНПИ.

От декларацията, която можете да видите Тук, става видно, че Трифонов има над 9 милиона лева в банкови влогове (в евро и лева – бел.ред.), налични парични средства от 1,1 млн. лева и 210 000 лева доходи от друга трудова дейност.

През миналата година той е купил къща с двор в София за 1,3 млн. лв., става ясно още от декларацията му. Имотът е с разгърната застроена площ от 916 кв. м., а като произход на средствата лидерът на ИТН е посочил ликвидационен дял.

През миналата година Слави Трифонов е продал парцел от 3,7 дка в родното си село Тодорово до Плевен за 10 000 лева.

В документа, подаден от него пред КПКОНПИ, е обявил дяловете си в три акционерни дружества. Това са „Алт плеър“ АД, където има 29 994 акции за близо 300 000 лв., „Седем Осми“ АД за 9 млн. лв. и „Сет 666“ АД за 50 000 лева.

Припомняме ви, че през 2021 г. и през 2022 г. на Слави Трифонов бяха издаде издадени актове за неподаването на декларация, което е административно нарушение.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки