Премиерът иска: Кръвните проби за алкохол и дрога на шофьорите – готови за седмица

0

- Advertisement -

Правителството напълно подкрепя промените в Наказателния кодекс приети от депутатите, с които вече се отнемат автомобилите на шофьорите употребилите алкохол и наркотици, обяви в началото на правителственото заседание премиерът Николай Денков. 

За да няма ощетени от тестове с фалшиви положителни резултати, ще се направи всичко възможно в кратки срокове да заработят повече лаборатории за изследване на кръвни проби.   

Премиерът Денков смята, че приетите промени в Наказателния кодекс ще дадат положителен резултат. 

„Правителството ще направи всичко възможно тези мерки да бъдат въведени в практиката, да намалят рисковете пред хората, които нямат никаква вина за това, което се случва по улиците“.

При създалата се ситуация с отнемането на автомобилите при положителни тестове за алкохол и наркотици Денков обяви, че трябва да се съкрати срокът за получаването на резултатите от взетите кръвни проби на шофьорите. Затова и вече се организира закупуването на апаратура и отварянето на нови лаборатории: 

Целта е тези проби да излязат като резултати в рамките до една седмица, каквато би била добрата практика„.

Премиерът предупреди, че набелязаните мерки ще отнемат време, тъй като апаратурата за лабораториите е скъпа и трябват обществени поръчки и постави задача пред МВР:

„Съвместно с прокуратурата да огледат внимателно правилата за прилагане на тези мерки и да направят възможно най-добрата организация, така че хората, които са невинни да се чувстват спокойни по улиците, а тези, които правят нарушения, да знаят, че ще получат съответното наказание“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки