Привърженици на Бялото братство почистват района на Седемте езера

0

- Advertisement -

Десетки привърженици на Бялото братство се включват днес в почистването на района на Седемте езера. Там е изграден  лагерът им  и се организира Лятната духовна школа. Почистването се прави всяка година, два дни преди танца Паневретмия, който последователите на Петър Дънов изиграват на 19 август.

Почиства се целият район около деветте езера – седемте, както и други две в непосредствена близост около молитвения хълм, по пътеките.

„Пътеките да, по езерата, самите езера, езерата са девет, плюс самата пътека от старата до новата хижа ще бъде почистено. Ми да, в смисъл налага се, защото има туристи, които хвърлят отпадъци, боклуци. Разпределяме се по групи и на всяка една група отговаря за съответното  езеро, за пътеката и така нататък. Събраният отпадък се транспортира до новата хижа, там ще се пусне по лифта и ще бъде изхвърлен“, каза Георги Георгиев, помощник-комендант на лагера.

Очаква се още днес, както и в петък и събота сутринта на Седемте езера да се качат около 4000- 5000 туристи и последователи на Бялото братство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки