Президентът: Българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията

0

- Advertisement -

Кабинетът използва всеки свой провал, за да заграби още от властта. Това заяви от връх Шипка държавният глава Румен Радев в коментар за актуалната политическа обстановка.

Президентът подчерта, че не възнамерява да свиква Консултативния съвет по национална сигурност след убийството на Алексей Петров. 

По думите на Румен Радев е безсмислено провеждането на КСНС с участието на хората, които в момента управляват и които присъстват в различни записи. Президентът беше категоричен, че подобен ход не е от полза за националната сигурност.

Той призова кабинета да оповести каква е била ролята на убития Алексей Петров за формиране на редовното управление:

„Българите очакват отговори каква е ролята на Алексей Петров в стъкмяването на коалицията, какви ангажименти са поемани към него и какви високи постове в държавата са му обещавани“.

Държавният глава продължи с критиката си към изпълнителната власт и политическото мнозинство, посочвайки, че се потвърждава максимата, че когато държавата е слаба, мафията е силна.

„Държавата е слаба, защото сегашното управление бе заченото в скандални записи. Отговорността е напълно размита! С поведението си властта тласка обществото към хаос и насилие, руши демократичния консенсус, който е в основата на мирния ни преход“.

България има нужда от обединение срещу похищението на демокрацията, заяви в коментара си президентът.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки