Общинското ръководство на партия „Възраждане“ в Банско подаде оставка

0

- Advertisement -

Общинското ръководство на партия „Възраждане“ в Банско депозира колективна оставка.

Като причина са изтъкнати непреодолими политически различия относно участието в предстоящите местни избори.

Оставката е депозирана преди дни до Централната контролна комисия на „Възраждане“ и е подписана от председателя на местната организация Йордан Говедарев, заместника Иван Пачеджиев и секретаря Илиян Недялков.

В мотивите за напускане пише още, че „опитите за вмешателство и натиск върху ръководството на местната структура по отношение на преговорите и участието в местните избори, е в ущърб на основната ценност на партия „Възраждане“- свободата“.

От ръководството на общинската организация заявиха, че няма да правят изявления пред медиите, но потвърдиха, че в основата е решението им да не издигат кандидат за кмет на Банско, а да работят за силна съветническа листа.

Потърсихме за коментар на създалата се ситуация депутатът от  „Възраждане“ Цвета Рангелова:

„Някакси се е насадил един страх у хората, че не бива да противопоставяме на досегашните кандидати никакви различни, тъй като това щяло да бъде пагубно. Така прецени старото ръководство на партия „Възраждане“ в Банско. Поради тези несъгласия те подадоха своите оставки. Предстои да изберем ново ръководство и да продължим работа, тъй като местните избори чукат на вратата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки