Разплакан, треньорът на децата за трагедията в Русе: Всички сме в шок!

0

- Advertisement -

Треньорът, който първи е оказал помощ на децата, поразени от мълния на стадион „Дунав“ в Русе, разказа за нелепия инцидент от снощи, отнел живота на едното момченце,  докато другото продължава да се бори за живота си.

„Случи се в самия край на тренировката, чу се голям гръм, в който стана този нелеп инцидент, за съжаление, с фатален край за едно от децата. В шок сме, дай Боже другото да се оправи. Аз оказах първа помощ с един от колегите. Направихме всичко възможно да държим децата в добро състояние“, каза Динко Дерменджиев през сълзи.

По думите му на тренировъчната база са тренирали 4 възрастови групи, имало е и много родители, както и хора край басейна.

„Ако сме смятали, че има предпоставки за буря, нямаше да оставим децата на терена. Треньорите сме инструктирани, когато ни окачват опасни природни явления и отлагаме тренировки. Преди седмица започна да вали слабо дъжд и веднага прибрахме трениращите“, добави Дерменджиев.

„Целият град е в траур. На всичко ни е тежко. Имаме уверение от концесионера, че гръмоотводите на стадиона работят. Криминалисти казват, че не могат да проумеят как се е случило“, сподели колегата му Диян Димов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки