Борисов: Алексей Петров не е присъствал на разговорите за правителство, той осигури логистиката

0

- Advertisement -

„Президентската институция има две основни задачи: Да обединява, и ако има критики – да критикува. С първата тя не се справя, а с втората – не знам какво е имал предвид просто Радев като е говорил за Алексей Петров, защото единственото, което казах – надявам се да спрат да надигат кокалите на Алексей Петров, е, че той осъществи логистиката. След арестите, и всичко останало между нас и ПП, физическата среща беше невъзможна“. 

Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов при посещение в болница в Бургас.

„Алексей Петров осигури логистиката да можем да си говорим, като е важно да се каже, че той не е присъствал на срещата. Бяхме аз, Кирил и Асен. Той ме убеди да преглътна арестите и всичко, в името на държавата.

Дори и вчера казах, че Лена Бориславова и Атанасова, и останалите, съгласуваха черновата за КПКОНПИ, и ще вкараме този закон в НС. Ще ги приключим тази седмица, и отиваме към Конституцията.

Не вярвам президентът да се опитва да вкарва интрига с Петров, но той осъществи логистиката. 40 години сме се карали и били в спорта, отборът му бе създаден от шефа на ДС, срещу моя отбор. Още оттогава ми е битката с ДС, добави Борисов.

Сегашният зам.-министър на икономиката е син на същия ръководител на ДС. Това са факти, не е критика, няма нищо лошо, че един човек, който вече го няма, е създал логистика, за да се отпочне разговора, защото той физически не можеше да се състои. Недялко Недялков – той го доведе в централата. Това не е тайна, провеждали сме срещи, говорихме си, – спекулацията, че това правителство се дължи на Алексей Петров, е спекулация. Той създаде логистиката това да се случи.

На тези срещи Алексей Петров или бащата на Кирил Петков, не са присъствали. Срещите са били аз, Кирил и Асен. Там договорихме, че ще намерим път да направим правителство. Говорим си сега с Кирил Петков и Асен Василев. Петков е в САЩ, по телефона сега не си говорим“, каза още Борисов.

Той коментира и случая с детето на съветника на министъра на отбраната Мустафа Емин:

„Ако ГЕРБ управляваше, заради случая в „Пирогов“, при който съветник на министър Тагарев е искал да се изхвърли дете от противошокова зала, включително и министърът щеше да си е отишъл от поста“.

В петък, при началото на есенната сесия на народното събрание Борисов обяви, че Алексей Петров е бил близък с бащата на Кирил Петков.

„Той търсеше варианти да се направи нещо стабилно след тези 5 поредни избора, поне за законодателната рамка. 

„Аз казвам истината, така че срещи сме провеждали с него, той с тях, за да може някакво дори крехко доверие да си имаме“, обясни той и заключи: „От мен предложение за пост не е получавал, по време на разговорите не, ако има нещо друго, това не е към мен въпрос“.

Бойко Борисов посети в Бургас болница, собственост на бившия депутат от ГЕРБ Семир Абумелих.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки