Пари за бедствия има – 12 моста от потопа ще бъдат ремонтирани

0

- Advertisement -

Финансовият министър Асен Василев увери, че пари за бедстващите райони от потопа има и те са приети във Фонда за бедствия и аварии.

„По предварителни оценки има 12 моста, които трябва да бъдат поправени, освен другите щети, след бедствието по Южното Черноморие, за около 20 до 30 милиона лева. Към момента във фонда за бедствия и аварии свободният ресурс е над 60 млн.лв.“, заяви той пред журналисти в парламента след среща с председателите на бюджетната комисия и комисията по сигурност и обществен ред – Йордан Цонев и Десислава Атанасова.

На нея присъства и заместник-министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев. Изслушан е бил и доклад на кмета на Царево – една от най-тежко засегнатите общини.

„Набелязахме достатъчно мерки както по линия на законодателната власт и по бъдещия бюджет, но и сега“, отбеляза на свой ред Йордан Цонев, председател на Бюджетна комисия в НС.

Заместник- министърът на вътрешните работи Стоян Темелакиев поясни, че при първа възможност когато е налице конкретика, за не повече от 10 дни ще се събере комисията и ще вземе решения. „В резултат да се възстановят щетите“, допълни той.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки