Правителството гласува Живко Коцев да стане главен секретар на МВР

0

- Advertisement -

На заседанието си следобед правителството ще гласува предложението Живко Коцев да стане главен секретар на МВР.

След като президентът отказа да освободи от длъжност Петър Тодоров като главен секретар на МВР, но той сам подаде оставка, в правителствения дневен ред е залегнала точка за предложение за указ за назначението на Живко Коцев.

Постът във вътрешното министерство стана повод за размяна на остри реплики между „Дондуков“ 1 и 2, като премиерът академик Николай Денков заяви, че в МВР има „двувластие“, а според държавния глава Румен Радев – мотивите за рокадата са „изцяло политически и са продължение на пълномащабната чистка в МВР“.

Правителството ще избере и председател на новосъздадения Национален съвет за превенция и защита от домашното насилие към Министерския съвет. Това е една от промените в Закона за домашното насилие, която бе скоростно приета след случая с нарязаното с макетен нож момиче в Стара Загора.

Сред останалите точки в дневния ред са и допълнителни трансфери за непредвидени разходи за преодоляване на бедствия. Допълнителни средства ще бъдат насочени още към Министерството на отбраната.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки