Петя Иванова: Карайте така, сякаш всяко едно дете е ваше!

0

- Advertisement -

От години живеем във война. Утре не само Филип няма да отиде на училище, много от родителите, които сме се събрали, няма да изпратят децата си на училище. За съжаление, Филип вместо да тръгне на училище, в понеделник беше погребан. Дотук се стигна заради чувството за безнаказаност„. Това заяви пред БНР Петя Иванова, чийто 22-годишен доведен син загуби живота си на пътя. 

Под надслов „Пресичам правилно, не ме убивайте“ ученици от 32 СУИЧЕ организират тази вечер шествие в навечерието на първия учебен ден. То е в памет на 15-годишния Филип, който утре няма да отиде на училище, защото беше убит на пътя, в памет на жертвите на „войната по пътищата“ и в подкрепа на семействата им.

„Това, че се качваш пиян, дрогиран, настъпваш газта докрай, премазваш децата ни из цяла България и продължаваш да живееш живота си, тъй като това се води убийство по непредпазливост. Няма нищо непредпазливо в това. Това е умишлено убийство. Колкото по-бързо го разбере цялото общество и политиците, толкова по-голям е шансът такива неща по-малко да се случват„, категорична бе Иванова в интервю за предаването „Преди всички“.

Тя отбеляза водените с години дела, а в това време убийците на пътя продължават да шофират. По думите й това трябва да бъде гласувано в зала и зависи изцяло от депутатите: 

Институциите си стиснаха ръце и решиха да се обединят, но каквото и да решат и както и да искат да помогнат, пак стигаме до там, че то трябва да бъде гласувано в парламента, а от там имаме нулева чуваемост. Трета година се молим за експертна среща с парламентарни групи. Те наистина нямат представа защо се стига до тук. Правят някакви кръпки, правят някакви безумни неща, но не и основният проблем„.

Непрекъснато търсим връзка с депутатите, подчерта тя и добави, че са писали писма до всички лидери. Отговор обаче няма. 

„Затова продължаваме с протестите. Неделя в 12 часа се събираме всички родители от цяла България пред бившия Партиен дом и в знак на поредния протест ще залепим некролози на всичките си деца, защото те са отговорни нашите деца да ги няма – заради нежеланието да променят съществени неща и тези деца вместо да отидат на училище, са на друго място. Това ще е така докато не ни чуят и тази среща не се състои. Утре децата започват училище. Утре ще плачем на всяка пешеходна пътека ли?„.

Родителите настояват и за среща с и.д. главния прокурор Борислав Сарафов. Такава среща ще се проведе следащата седмица, обяви Петя Иванова. 

„Очакваме да се стегне прокуратурата и да имат достатъчно воля тези убийци да са там, където трябва, да няма покрити експертизи от прокурори и бавене с години“.

Това е проблем на всички, категорична бе тя. И призова:

„Карайте така, сякаш всяко едно дете е ваше! Безценни са ни децата!“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки