Ново разкритие: Бившият областен управител на Варна Благомир Коцев ползвал моряците от „Царевна“ като жив щит, 7-цифрена сума изчезна за „спасителната операция“ (втора част)

0

- Advertisement -

Зад фиаското със „спасителната операция“ по извеждането на българските моряци от кораба „Царевна“, заклещени в пристанището в Мариопул, Украйна, стои бившият областен управител на Варна Благомир Коцев, издаде пред Narod.bg източник от морската столица.

Два месеца след началото на военната операция в Украйна се оказва, че на пристанището в Мариопул са пленени български моряци. Корабът се менажира от фирма „Овърсийз“ с управител… Благомир Коцев. Твърди се, че 14-те български моряци и капитанът са ползвани като жив щит от Азов в минираното пристанище.

Управляващата в коалиция партия „Продължаваме промяната“ откликва на обществените призиви и започва да лансира тези, че вървят преговори българският кораб да бъде освободен. Никога не се коментира с кого точно се водят преговори, припомни източникът на Narod.bg. Заради секретността на казуса не се огласяват и подробности от спасителната операция, но се намеква, че има направени практически опити в тази посока.

Междувременно официални руски източници настояват България да е по-активна и да изведе кораба и моряците си от пристанището. В крайна сметка нашите момчета сами слизат от кораба и с помощта на войници от Донецката народна република са изведени от пристанището до Сочи.

Часове по-късно Кирил Петков каца на летище Варна с правителствен самолет, твърдейки, че лично е отишъл да докара освободените заложници. През това време съпругите на спасените моряци са привикани за инструкции при зетя на Благомир Коцев – вече управител на менажиращата кораба фирма, да не огласяват истината. Т.е. да не казват, че моряците сами са слезли от кораба. Че реално не е имало спасителна операция от българските власти.

Пълна мистерия е колко пари отпусна държавата за поне един неуспешен опит за „спасяването“ на моряците от Царевна и за „успешния“ такъв, според Кирил Петков. Впрочем, приложението за наблюдение на въздушния трафик категорично доказва, че правителственият самолет, с който Кирил Петков „докара“ „спасените“ от специалните ни служби моряци, е летял само от София до Варна.

Експерти са категорични, че по този повод могат да бъдат усвоени 7-цифрени суми в евро.

Към безконтролното инкасиране на средства от Благомир Коцев по линия „украински бежанци“ трябва да се добави и фактът, че му е било разрешено да плаща на автобуси с украинци със служебната карта на Областна администрация. Оказа се, че по същия начин са заредени возилата на делегатите за учредителния конгрес на псевдо партията ПП, а още колко други коли, по странични причини са ползвали държавния ресурс след устна заповед, без правила, най-вероятно никога няма да разберем.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки