Деветокласник от Банкя отишъл на училище с пистолет

0

- Advertisement -

Деветокласник от Професионалната гимназия по туризъм „Алеко Константинов“ в гр. Банкя е отишъл на училище с пистолет. След подаден сигнал до полицията на място незабавно е изпратен патрул. Установено е, че пистолетът не е истински и стреля с пластмасови сачми. 

Случаят е от вчера. Няма пострадали ученици или учители. 

Родителите на момчето са били уведомени, издаден е предупредителен протокол на майката на момчето. Снети са сведения от ученици и персонала на училището и има образувана преписка. 

За БНР директорът на гимназията Димитринка Колева разказа: 

„Ученик в междучасието се е похвалил с пистолет, който си е позволил да донесе в училището, пред свои съученици, извън сградата на гимназията, извън двора, на улицата. Показал го е на своите съученици. Полицията реагира незабавно и иззе пистолета, който по първоначална информация знаем, че не е истински. Изключително неприемливо е деянието. Според ученика всичко това е било на шега. Спомена, че си го е купил. С този ученик не е имало проблеми от такъв характер. Посещава редовно учебни занятия. Сравнително нов ученик е за нас. Дойде миналата година в 8-и клас. В момента не е на училище. Вкъщи си е, при своите родители“.

Министерството на образованието е уведомено за случая, съобщи още Димитринка Колева. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки