Кандидатът за кмет от ПП-ДБ Благомир Коцев обеща десетки милиони за паркинги, за да му върви бизнесът във Варна

1

- Advertisement -

Кандидатът на ПП и ДБ за кмет на Варна – татиното синче Благомир Коцев стигна до нови висоти на популизма с фантазиите си за изграждане на подземни паркинги във Варна, които според него щели да облекчат паркирането.

Ако 40-годишният топ длъжник не беше губил време да учи колеж в чужбина, щеше да знае, че идеята за подземни паркинги се върти от две десетилетия и ако тя беше възможна за реализация, нямаше да чакат неговата кандидатура за кмет. Прави впечатление, че Благомир Коцев е така възпитан, че даже и при крайния популизъм поставя на първи план отново частния бизнес на фамилията.

Като част от проблема с паркирането във Варна Благомир Коцев разви фантастичната теория за изграждане на подземни паркинги. Той ги дислоцира – 200 паркоместа под площада пред Катедралата, 400 под Сточна гара и 800 под булеварда от спирките „Акациите“ до „Делфинариума“. Дали е случайно, че точно в този трети участък е семейният бизнес на Коцеви с комплекс „Хоризонт“, безплатното ползване на морската градина за шатрите на ресторанта и няколкото паркинга на Коцеви?

Докато борчлията обикаляше света, за да изучи колеж – не университет, което беше причина да бъде назначен в разрез с изискванията на степен образование като областен управител, идеята с подземните паркинги не веднъж бе обществено разисквана.

За Коцев и тези, които лековерно са повярвали на добрата му идея, ще отбележим причините, заради които тя ще си остане само в устата му.

Пред Катедралата има цял подземен град. Това е археология, която сме длъжни да съхраним. Тя не може да се заобиколи или унищожи.

Подземният паркинг под Сточна гара е трудно и прескъпо реализируем, защото там е най-ниската точка на града. Даже при дъжд цялата вода се стича там, а самият подземен паркинг ще слезе под нивото на морето. Как точно ще се изолира водата и евентуална приливна вълна при по-сериозен дъжд, Коцев не се е сетил да обясни.

Третото място за подземен паркинг няма проблемите на първите две. За това е много възможно Коцев като стане кмет да реализира само него, то така ще улесни още повече бизнеса си…

Десетки милиони и поне 3 години административни услуги, отчуждаване на парцели и т.н. ще са необходими за родилата се в главата на Коцев идея.

Ако той наистина беше загрижен за Варна, щеше да се запознае с проблемите, както и с неуспешните опити за решаването им до сега. Ако обаче разчита на слабата памет на варненци, като нищо ще излъже някого, че с милионите инвестиция, пълната парализа на града, докато се изграждат подземните паркинги и обещаните, но на практика невъзможни за изграждане 1400 места за паркиране ще решат проблема.

Впрочем – мисленето му по темата е типично за човек, отгледан в „защитена среда“ на приватизатор, сдобил се с атрактивен бизнес в сърцето на Морската градина, хранен със златна лъжичка и като цяло не добър мениджър – затънал в дългове за милиони бизнес, функциониращ на ръба на закона и на косъм от преустановяване на тази практика по съдебен път.

Всъщност, Благомир Коцев се доказа като добър мениджър единствено като областен управител – макар и назначен без да отговаря на правилата и да работи без да има право да си свърши работата заради фирмените дългове, той много успешно менажираше рекламната кампания на комплекс „Хоризонт“.

Безпрецедентно държавата плащаше 4-цифрени суми ежемесечно, за да рекламира комплекса, понеже някак си той показвал що за областен управител е Благомир Коцев.

1 Коментар
  1. Таня казва

    Няма нищо безплатно, което да правят от ДБ, такава жалка картина са!

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки