ВАС: Милена Славова не е дискриминирала ЛГБТ общността

0

- Advertisement -

Певицата Милена Славова не е дискриминирала ЛГБТ общността с публичните си изказвания по повод „София прайд“, защото е изказала мнение само по отношение на гей парадите и някои конкретни участници в тях, без да засяга правото на самоопределение на цялата общност. 

Това реши Върховният административен съд, с което сложи точка на казуса, заради който преди дни имаше протест пред съда на подкрепящи Славова. 

В окончателното си решение върховните съдии отменят акта на Административния съд София – град, според който певицата е дискриминирала общността. 

Според магистратите, първоинстанционият съд не е съобразил факта, че изявите на Милена Славова са свързани с медийното отразяване на „София прайд“,  а не показват отношение към всички хора с хомосексуална ориентация.  

В думите й, които разчитат като лично мнение, а не като отричане на самото право на самоопределение и равнопоставеност на представителите на ЛГБТ общността, върховните съдии виждат желанието на певицата да разграничи участниците в гей парадите и хората с хомосексуална ориентация. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки