Сигнал до полицията: Бившият депутат Емо Фаса се прибра от Гърция, купува гласове в Етрополе

0

- Advertisement -

Ексдепутатът Емил Делчев Димитров – Емо Фаса се е прибрал от Гърция, където обичайно се крие в луксозна къща за няколко милиона в Халкидики, за да купува гласове в Етрополе за изборите на 29 октомври, твърдят източници на Narod.bg от старопланинския град.

Жители на „частния град“, както наричат Етрополе заради превзетия от фамилията на Фаса регионален бизнес и политика, обясниха, че трафикантът на цигари от близкото минало се върнал специално за да „организира“ вота така, щото властта да остане у кмета Димитър Димитров, който му е… братовчед. Време е МВР да обърне по-сериозно внимание на криминалната схема на Емо Фаса, настояват хората от Етрополе.

Целта на упражнението с раздаването на пари за вота е ясна – да върви бизнесът, за да не остане нито лев извън обсега на техните фирми. Пример за това е „Маридел 2012” ЕООД, която редовно печели обществени поръчки в общината.

Едноличен собственик на капитала на „Маридел 2012” ЕООД е Йоана Делянова Николова – съдружничка на Емил Радославов Димитров (брат на кмета) в „Симеон-2” ООД с ЕИК 831115211.

Третият съдружник в дружеството е именно бившият депутат – Емил Делчев Димитров – Емо Фаса, братовчедът на кмета. При справка в Търговски регистър се оказва, че до 01.10.2008 г. „Симеон-2” ООД е било съдружник в „Инчип 97” ООД – фирма, собственост на Емил Радославов Димитров – брат на кмета.

Освен това „Симеон-2” ООД с ЕИК 831115211 и „ИНЧИП-97” ООД с ЕИК 122040048 са съдружници в ЕКОЛОГИКА МЕКС с ЕИК 200133860. Управител на дружеството е същата Йоана Делянова Николова, която е собственик на „Маридел 2012” ЕООД.

Кметът на Етрополе Димитър Димитров е перфектно запознат с далаверите на родата си и с „изборната подготовка“, която провежда Емо Фаса, категоричен е източникът на Narod.bg.

Неслучайно именно “Маридел 2012” ЕООД се оказва единствен участник при провеждане на търговете на голяма част от тръжните процедури в Община Етрополе…

От Narod.bg обещават нови разкрития за Емо Фаса или Емо Ротманса и за връзката му със СИК.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки