Засилени мерки за сигурност в София на места, които посещават граждани на Израел

0

- Advertisement -

Екипи на СДВР, Жандармерията и Отряда за борба с тероризма охраняват места и сгради в София, където се събират или работят граждани на Израел. Мерките са предприети след нападението на радикалното палестинско движение „Хамас“ срещу Израел в началото на месеца. Това съобщи пред БНР директорът на СДВР старши комисар Любомир Николов. 

В последните месеци полицията е арестувала 13 знакови автокрадци в София и наблюдава общо 17 групи занимаващи се с този вид престъпления. От полицията отчитат близо 50 процента спад на кражбите на коли.

От СДВР поддържат и комуникация с разузнавателните служби, за да могат да разполагат с изпреварваща информация за хора, които биха извършили провокации у нас след нападението на „Хамас“ над Израел.

„Екипи от Столична дирекция на вътрешните работи от Главна дирекция „Жандармерия“ и СОБТ, които обезпечават сигурността на множество обекти на територията на София, на които се събират, обучават, работят граждани на Израел“, заяви ст. комисар Николов.

Специално внимание от столичната полиция отделят и на района около Централна гара, където има събрани повече хора от арабски държави:

„Има засилено полицейско присъствие и съвместни екипи от патрули на съответните районни управления и нашите специализирани сили към столична дирекция. Още повече, че Централна гара е възлов обект с голям пътникопоток, който създава предпоставки и за джебчийски кражби, и за грабежи“.

13 знакови автокрадци са арестувани от полицията в София през последните месеци, обясни още старши комисар Любомир Николов:

„Като три от тези 13 лица са задържани вече по 2 пъти в рамките на 4 месеца. Такива са например Данчо Релето, Руснака, Геле Главата. Сред задържаните лица са и 5 от знаковите фигури от контингента по тази линия, между тях вече попада и Пуйката, и Войника, Софиянеца“.

Дни преди местните избори директорът на СДВР обясни, че в столицата до момента има 14 арестувани за купуване на гласове:

„Дори вчера докладвахме поредната реализация срещу лице, купуващо гласове в Софийската районна прокуратура“.

Цялото интервю с директора на СДВР старши комисар Любомир Николов можете да чуете в предаването „Нещо повече“ по „Хоризонт“, което започва в 16 часа.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки