ПРОМЯНАТА: Общинарят от ПП Емил Пейчев се оказа наемател на златни паркинги в Царево (ПОЛИЦЕЙСКА СНИМКА)

0

- Advertisement -

Общинските паркинги в Царево от това лято са с нов наемател и по-специално паркингът в централната част на града до градския площад – известен като Старата автогара. Дали зад тях не наднича общинският съветник от ПП Емил Пейчев, който е с кримидосие, както Narod.bg разкри преди време, като поредна демонстрация на подмяната, вместо промяна?

През месец май кметът на Община Царево е обявил процедура за търг относно стопанисване на паркингите, явили са се няколко участници и един от тях печели.

Фирмата, която е класирана на първо място, обаче е сменила собственика си и управителя, като преди този търг е участвала и за процедурата пред държавата за малкия плаж в кв. „Василико“. Тогава дружеството се представлява от местна дама, а малко след процедурата за плажа сменя собствеността си и вече е собственост на Иван Вълчев от Царево. Тази смяна донякъде повдига въпроса и кой е реалният участник в процедурата за плажа и дали местната дама не е била подставено лице на Вълчев, съобщи dnesbulgaria.com.

Дали обаче Иван Вълчев е истинският собственик на фирмата, спечелила процедурата за паркинга, респективно за плажа или е подставено лице и използва чуждо финансиране, за местните е неясно. Той е познат със скромните си финансови възможности, а според местните хора преди време е имал вземане-даване с органите на реда заради трафик на бежанци.

От достоверен източник редакцията има информация, че докато е участвал в процедурата за паркинга, Вълчев е посещавал местния партиен офис на общинския съветник от „Продължаваме промяната“ Емил Пейчев, който също е известен с бизнес начинанията си и опитите да се намърда във властта.

Преди време, докато обвиняваше други хора, че фирмите им работят с общината, се оказа, че и фирмата на Пейчев е получавала пари от общинската администрация – кметът дори публично показа фактура за това по време на сесия на Общинския съвет.

Емил Пейчев като политик от ПП

Дали Емил Пейчев и близкият до него адвокат Даниел Скулиев имат нещо общо с плажа във „Василико“ и паркинга в Царево, времето ще покаже, но дотогава е интересно защо Иван Вълчев е бил в партийния офис на ПП в деня на подаване на офертите.

Още нещо интересно за Вълчев е, че същият стопанисва и заведение за хранене в кв. „Василико“, част което е констатирано като незаконно построено в държавен имот.

Източници на медията подсказаха, че срещу Иван Вълчев има подаден и сигнал за рекет относно процедурата за плажа – твърди се, че през трети лица е пращал оферта каква „му е цената“, за да се откаже от търга.

И докато господинът се вживява в ролята си на бизнесмен, упорито бяга от връчване на книжата за незаконно изграждане на заведението си. Хората във „Василико“ вече се оплакват и от състоянието на плажната ивица, стопанисвана от него.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки