Разследването за убийството в Цалапица започва отначало

0

- Advertisement -

Районният съд в Пловдив върна делото за убийството на Димитър Малинов в Цалапица заради процесуални нарушения. 

Делото се връща в досъдебна фаза, тъй като двамата братя трябва да бъдат защитавани от двама, а не от един адвокат, както бе на днешното заседание. Това се налага, тъй като показанията на близнаците се разминават.

Това стана ясно по време на насроченото за днес разпоредително заседание срещу двамата братя Борислав и Валентин Динкови. Те остават с наложената мярка „задържане под стража“. Решението на съда не е окончателно и може да бъде обжалвано или протестирано пред Окръжен съд – Пловдив в 7-дневен срок.
В показанията си единият от братята твърди, че е съпричастен по делото, а другият – че няма нищо общо със случая.

Преди близнаците да бъдат въведени в съдебната зала, близки и роднини на убития Димитър крещяха силно: „Убийци!“. 

След произнасянето на решението хората от Цалапица заявиха задоволство от това развитие на казуса, тъй като досъдебната фаза ще позволи да се изнасят повече подробности за замесените в убийството. 

Протестът на хората от Цалапица продължи пред Прокуратурата, където се чу скандиране „Съд и затвор за убийците на Димитър“!

Майката на убития Малинов – Атанаска Бакалова, проведе 40-минутна среща с представители на прокуратурата. На излизане тя заяви, че е получила уверения, че всичко по този процес стартира наново – с разпит на свидетели, разглеждане на нови видеодоказателства, снемане на показания и прочие.

„Ще бъде повдигнато ново обвинение от Окръжна прокуратура“ – заяви Бакалова.

Близките и роднините заявиха, че протестните им действия ще продължат до залавянето на считания за извършител на убийството Рангел Бизюрев, който се укрива в чужбина.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки