ЗАЛИЧЕН от списъците: Асен Василев не успя да гласува на местния вот в Хасково

0

- Advertisement -

Министърът на финансите Асен Василев не успя да гласува на местния вот в родния си град Хасково, потвърдиха за БНР от пресцентъра на ПП-ДБ.

Причината е, че той е заличен от избирателния списък, тъй като няма изисквания по закон 6-месечен срок на уседналост.

По предварителна информация Василев е получил отказ от Общината да му бъде издадено изявление, тъй като не фигурира в списъка на ГРАО.

За БНР председателят на 28 СИК Петя Шопова каза:

„Господин Василев го търсихме в избирателния списък. Не го открихме,  след което го открихме в списъка със заличените лица, където основанието беше, че той има настоящ адрес извън Република България.

В такъв случай, за да успее правото си на вот да упражни, ще е необходимо да ни представи удостоверение, издадено от общината по член 40 на Избирателния кодекс, както и да ни попълни декларация, че няма да гласува на друго място“,  заяви председателят на 28 СИК Петя Шопова.

Според нея на Асен Василев е било обяснено, че ако се върне с двата документа, името му ще бъде зачертано от списъка със заличените лица и допълнено под чертата в избирателния списък. Василев се е съгласил, добави Шопова.

По информация на БНР Асен Василев е предприел действия за да се сдобие с документи,  които биха му позволили да гласува.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки