Двама задържани в с. Малорад за изборни фалшификации

0

- Advertisement -

Двама от 7-членната комисия на секцията в Малорад са задържани за фалшифициране на вота за общински съветници.

По случая се води разследване, за което днес имаше брифинг на прокуратурата.

Случаят „Малорад“ гръмна още в нощта на изборите, когато стана ясно, че в 5 секция в селото при броенето на бюлетините за общински съветници в някои тях се дописват преференции. Още тогава беше сигнализирана ОИК в Борован, която препрати случая в прокуратурата. 

Междувременно на сайта на комисията бяха качени записите от видеонаблюдението и случилото се в Малорад доби скандална известност. От видеото се разбира, че комисията решава да прекъсне записа за 5 минутна почивка. Устройството обаче продължава да работи. Членовете на комисията решават да отбележат преференции за кандидатите от Малорад във всички четири листи за общински съветници. След малко на записа, за който комисията е останала с впечатление, че е спрян, се вижда как председателят й отбелязва в дясната част на няколко бюлетини.

Днес на брифинг на прокуратурата стана ясно, че са задържани председателят Моника Йорданова и мъжът, чийто глас се чува на записа. Името му не беше съобщено.

Подробности за разследването даде зам. районният прокурор на Враца и говорител Емилиян Костов. В брифинга участва и районният прокурор Камен Каменов.

За възможността да се касират изборите за общински съветници от ОИК в Борован поясниха, че това може да стане по волята на партиите и коалициите, участвали в тях през Административния съд. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки