ГЕРБ решават на национално съвещание идната сряда дали ще продължат да подкрепят кабинета

0

- Advertisement -

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов обяви, че свиква национално съвещание на партията следващата сряда – 8 ноември, за да реши дали да продължи да подкрепя правителството. 

След последните действия на „Продължаваме промяната – Демократична България“ Бойко Борисов каза за така наречената сглобка:

„Тя се е разпаднала, но не знам защо, понеже другото е също много страшно, което следва, не ни се иска да го признаем. Тя не работи изобщо в момента.

Виждам решения на Министерски съвет, които изобщо не са съгласувани. Мария Габриел е в Щатите цяла седмица. Те си говорят само с ДПС – ПП и ДБ, само с ДПС. С мен и с моята партия те не си говорят и аз затова казах, че в сряда ще събера партиите на едно национално съвещание.

Парламентът може да си работи спокойно без нас. Те си имат вече и БСП, и „Възраждане“, участват си навсякъде в коалициите срещу нас, така, че спокойно може да си гласуват каквото искат.

Аз ще си питам партията как да продължим напред. Или трябва да се направи така, че да си изпълняват ангажиментите, защото няма смисъл, аз го чух и Кирил Петков, казва: „Ротация няма да има. Ще се прави само, ако ние искаме“. Защо да чакаме тогава да обираме техните пасиви?“

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки