Потвърдиха присъдата за каналджийство на тримата причинили катастрофата на Трапезица

0

- Advertisement -

Окръжният съд в Бургас потвърди присъдата на трима сирийски граждани, които са осъдени за трафик на мигранти. Това са Омар Аднан, Ахмад Муфид и Абдулах Абдулуахед, които са помогнали на 47 граждани на Сирия, Иран и Мароко да преминат с пътнически автобус от Малко Търново до Бургас. От съда изясняват, че управлявания от тях автобус не е регистриран и е бил с табели издадени за друго моторно превозно средство.

За тези обвинения, на единия от тях е наложено наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 4 години и 10 месеца  и „глоба“ в размер на 11 000 лв. Той е признат от съда за виновен и за това, че пречил на органи на властта да изпълнят задълженията си. Вторият от тях ще лежи в затвора за срок от 4 години и 4 месеца и „глоба“ в размер на 18 000 лв. Съдът  наложи на третия от групата наказание „Лишаване от свобода“ за срок от 1 година и 10 месеца, както и кумулативно предвиденото наказание „обществено порицание“.

Те са обвиняеми и по друго дело – за причиняването на катастрофата с автобус миналата година в района на „Трапезица“, при която загинаха двамата полицейски служители.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки