Съдът пусна под гаранция Пламен Владимиров, осъден до живот за убийството на Евгения Владимирова

0

- Advertisement -

Тричленен състав на Апелативния съд в София отмени определението, с което Софийският градски съд е разпоредил задържане под стража на Пламен Владимиров, подсъдим за съучастие в убийството на снаха си Евгения Владимирова. Това съобщиха от съда, предаде БТА.

Според магистратите мярката за неотклонение на Владимиров следва да бъде парична гаранция в размер на 5000 лева, каквато бе преди задържането му под стража. Съдът посочва, че лицето е имало изрядно процесуално поведение, не е препятствало по никакъв начин провеждането на делото и е спазвало всички изисквания към него. Взето е предвид и тежкото здравословно състояние на подсъдимия, както и факта, че той има постоянен адрес и чисто съдебно минало.

От момента на определяне на по-лека мярка за неотклонение от „задържане под стража“ на 22 март 2022 г. той не е имал поведение, водещо до извод за възможно отклонение от мярката, респективно укриване, напротив, във всички досегашни производства по повод мярката за неотклонение по отношение на него е било приемано безпротиворечиво, че поради наличието на постоянен адрес, уседналост, семейна ангажираност и чисто съдебно минало, липсва каквато и да било опасност да се укрие.

Допълнителен аргумент в тази насока е влошеното му здравословно състояние още от 2015 г., сочат магистратите. 

Определението на САС е окончателно и не подлежи на обжалване и протестиране.

Софийският градски съд постанови на 20 октомври доживотен затвор за Орлин Владимиров и за баща му Пламен Владимиров. Тялото на Евгения беше открито през 2021 г. в куфар във водоем. Според обвинението престъплението е извършено по особено мъчителен начин.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки