Идентифицирани са учениците от видеоклипа с насилие над момче в Перник

0

- Advertisement -

Всички ученици от скандалния видеоклип на насилие над момче със специални образователни потребности са идентифицирани, а родителите им уведомени, съобщи регионалният говорител на МВР в Перник Венцислав Алексов. По случая е започнато разследване.

Видеоклипът е направен на 12 ноември. На него се вижда как момиче държи за косата и удря шамари на момче, а друго момиче наблюдава побоя и се смее. Заснетите на видеоклипа деца са ученици на различни училища, каза Алексов. Той уточни, че сигналът в полицията е бил подаден още вчера от учебното заведение, в което учи момчето и инспектори от „Детска педагогическа стая“ са предприели незабавни действия по установяване самоличността на участниците във видеото.

По случая се работи съвместно с прокуратурата. Очаква се до края на днешния ден да има детайлна информация за причините довели до агресията. Всички материали събрани в хода на разследването ще се предоставят на Районна прокуратура – Перник, която да се произнесе по компетентност, допълни Алексов.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки