Незабавно прекратяване на дерогацията за „Лукойл“ е условието на ДПС за подкрепа на правителството

0

- Advertisement -

Незабавното прекратяване на дерогацията за „Лукойл“ е условието на ДПС, за да продължат да подкрепят правителството. Това обяви председателят на ПГ на партията Делян Пеевски.

„Лукойл“ – трябва тази дерогация веднага да отпадне, защото се финансира с милиарди режимът на Путин. Абсолютно това искаме да отпадне и седим зад това. С това, което г-н Петков вчера каза, че е готов да жертва правителството, вече съм абсолютно убеден, че те имат личен интерес от „Лукойл“. Не бих подкрепял правителство, което работи против евроатлантизма. И ако те продължат да работят с „Възраждане“ и БСП – да, няма да ги подкрепим“, коментира той. 

Според него ПП-ДБ не са разчели знака, който вчера им е бил даден с отказа от регистрация в зала при гласуване на вота на недоверие и отложи развръзката за сряда, когато е следващото пленарно заседание. 

„Смятам, че тези хора не могат да четат нищо. Гледам още не са в първи клас, може да стигнат до първи клас и след това ще говорим отново“, каза още Пеевски. 

По думите му е абсурдно е да се иска оставката на вътрешния министър, а основанията за това са натиск, който му е оказван. 

„Имаме сведения, надявам се и той да има доблестта да каже истината, че е бил притискан от  тях на изборите да работи в полза на ПП и ДБ и затова му искат оставката. Разбрах от хора от екипа му, че не го е направил и затова му искат оставката. Абсурдно е тоя човек, който не се бъркаше в изборите и МВР си свърши работата, абсурд да му искаме оставката, за какво?“, попита председателят на ПГ на ДПС. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки