Арестуваха издирвания за убийството на Димитър Малинов от Цалапица

0

- Advertisement -

Издирваният за убийството на Димитър Малинов от Цалапица е задържан. 

Това научи БНР от свои източници. 

По непотвърдена информация Рангел Бизюрев е бил арестуван в Дания. Той беше издирван в продължение на няколко месеца.

Пловдивската окръжната прокуратура и МВР ще опонестят повече подробности за задържането в Дания на Рангел Бизюрев. 32-годишният Бизюрев е обвиняем за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица и  беше издирван в продължение на месеци с Европейска заповед за арест.

Заради пропуски в разследването Рангел Бизюрев успя да избяга в Германия, а след приключилата проверка на случая, МВР оповести дисциплинарните уволнения на бившия директор на Областната дирекция Васил Костадинов и на началника на Районното управление в Стамболийски Ангел Керпиев. 

Арестът на Бизюрев очакват от месеци близките и приятелите на убития младеж. За това те настояваха при всяка една от своите протестни акции, защото според тях истината за престъплението все още не е изяснена и най-вече участието на близнаците Валентин и Борислав Динкови, които са в ареста за укривателство. 

„Доказателствата до момента показват, че те само са помагали за укриването на трупа и бягството на Рангел, но ние смятаме, че те са съучастници, още повече, че показанията на двамата са противоречиви“, каза майката на Димитър – Атанаска Бакалова. 

Тя е категорична, че от това какво ще каже Рангел Бизюрев зависи и ходът на процеса: 

„Четири месеца за това се молим и това чакаме. За това се борихме Рангел да бъде заловен и да бъде екстрадиран. Тепърва сега ще видим как ще протечат нещата“.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки