Васил Терзиев си назначи осем зам.-кметове

0

- Advertisement -

Kметът на София Васил Терзиев назначи нови зам.-кметове на Столичната община, съобщават от пресцентъра на Общината. 

До началото на декември ще встъпят в длъжност още няколко заместник-кмета на ключови управленски ресори.

Надежда Бачева е новият заместник-кмет в направление „Социална дейност и интеграция на хора с увреждания“. Тя е завършила СУ „Св. Климент Охридски“ с профил „Социална психология“. Работила е като зам.-кмет с ресор „Образование култура, електронно управление и спорт“ в район „Слатина“, била е и съветник на министъра на електронното управление. Работила е и като маркетинг мениджър в частния сектор.

Надежда Бобчева е новият заместник-кмет в направление „Зелена система, екология и земеползване„. Бобчева е магистър по икономика, специалност „Финанси“ от УНСС-София и магистър по „Градско управление“ от Институт по жилищна политика и градско развитие – Ротердам, Нидерландия. Работила e като заместник-кмет в район „Оборище“, участвала е като консултант при разработване, управление и оценка на проектни предложения по различни оперативни програми, обучител-специалност „Обучение и развитие“ по проект „Повишена информираност и ресурси за развитие на заетостта“. Бобчева е работила и като директор в Дирекция „Икономика и международни програми“ към община Силистра.

Никола Барбутов е новият заместник-кмет в направление „Европейски политики, международна дейност и туризъм“. Той има магистратури по управление от University College London (UCL) и от Université Paris-Panthéon-Assas. Работил е в частния сектор. Първата компания, която създава е StairsLAB. Той е създател и управител на иновативната платформа В2В за посредничество, в която индустриални и производствени компании в Източна Европа пласират продуктите и услугите на нови пазари в Западна Европа. Барбутов е създател на БарДИ Груп, която развива дейност на територията на 20 държави. 

Яна Генова е новият заместник-кмет в направление „Култура, образование, спорт и младежки дейности„.Тя е магистър по „История и теория на културата“ от СУ „Св. Климент Охридски“, има и европейска диплома по мениджмънт на културата от Marcel Hicter Foundation – Brussels, Бeлгия. Генова е била директор на фондация „Следваща страница“ и президент на борда на Reseau europeen des centres internationaux de traducteurs litteraires (RECIT) – Арл, Фpaнция. Яна Генова е съосновател и член на управителния съвет на фондация „Гутенберг“ 3.0. Работила е като част от екипа на Асоциацията за развитие на София и е била съветник на министъра на културата.

Номинации за заместник-кметове са: 

Никола Лютов – Правен и административен контрол. Юрист с опит във водещи правни кантори и международни специализации в бизнес и финансово право, несъстоятелност и преструктуриране.

Иван Матов – Обществено строителство.  Инженер с международен опит в създаване на инфраструктурни мегапроекти в целия цикъл на планиране и изпълнение, както и със стратегията и трансформацията на градове и публичен сектор.

Гергана Москова – Финанси и здравеопазване. Има над 20 годишен опит в одитни и финансови институции в областта на управлението, планирането и контрола на финансова стратегия и процес.

Иван Гойчев – Дигитализация, иновации и икономическо развитие. Той е технологичен лидер с над 20 години опит в развитието на софтуерни решения. Ръководил е големи международни технически екипи.

Предстои събитие за медии, на което ще бъде представен управленският екип на Столичната община. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки