Пред храм-паметника „Св. Александър Невски“ грейна коледната елха на София

0

- Advertisement -

Централната коледна елха на София грейна снощи пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Част от площада отскоро е пешеходна зона.

Точно в 19.00 часа кметът на София Васил Терзиев запали светлините на коледната елха на пешеходния площад „Свети  Александър Невски“.

За първи път коледното дърво е разположено на това място. Най-емблематичната софийска забележително – храмът „Свети Александър Невски“ – вече сияе с ново архитектурно осветление.

Празничната програма тази вечер започна с детски танцови и музикални състави, вокални изпълнения и светещи кукли. Много хора се събраха, за да видят представлението на децата, а кметът Васил Терзиев беше силно аплодиран.

В краткото си слово той заяви, че „София заслужава да блести“:

“През декември цялото това пространство ще бъде изпълнено с живот и с коледно настроение. София заслужава да блести и аз не се съмнявам, тъй като всеки един от вас свети силно“, посочи Терзиев.

През целия месец площадът около храмовете „Света София“ и „Свети Александър Невски“ ще е домакин на празнични концерти и различни активности за столичани и гости на града.

Инициативата тази година е под наслов „Светлината в теб“.

Освен 10-метровото коледно дърво, на мястото е разположено и алеята „Елхи на таланта“. Кампанията включва още коледен концерт, който ще се състои на 20-ти декември.

Една от първите заповеди на новия столичен кмет Васил Терзиев след встъпването му в длъжност беше пространството около храм-паметника да се освободи от паркоместа. Това е в синхрон с плановете за развитието на историческия център на столицата и множество предложения от граждани експерти за обособяване на площада като публични пространство.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки