Новите винетки – на старите цени. Вижте къде да ги проверите и откъде да ги купите

0

- Advertisement -

За 2024 г. винетките остават на същите цени и могат да бъдат купени онлайн на Vinetki.bg и на TollPass.bg.

Годишната e 87 лв., тримесечната – 48 лв., месечната – 27 лв., седмичната – 13 лв. и уикенд винетката – 9 лв., съобщиха от „Интелигентни трафик системи“ АД –  национален доставчик на услуги за електронно таксуване на пътни такси –електронни винетки и тол, и официален партньор на Агенция „Пътна инфраструктура“.

През декември и януари изтичат годишните винетки на хиляди български шофьори, напомнят от там и съветват шофьорите да проверят на двете онлайн платформи по регистрационен номер на автомобила до кога тя е валидна, за да се избегне плащането на глоба заради изтекъл срок.

Нова годишна винетка за всички леки автомобили до 3,5 тона може да се плати до 30 дни по-рано.

При онлайн покупка винетката е автоматично регистрирана за получаване на известия за изтичане на валидност, а също и в случай на наложени компенсаторни такси за регистрационния номер поради изтекла винетка и така не се стига до налагане на глоби или натрупване на санкции, напомнят от компанията.

В средата на ноември директорът на Националното тол управление Георги Темелков съобщи, че приходите от пътни такси от 1 януари 2023 г. до момента (18 ноември бел. реп.) са около 696 млн. лева. Приблизително 248 млн. лева от тях са от е-винетки, а от тол над 425 млн. лева. От наложени глоби приходите са над 22 млн. лева.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки