Терзиев дава обяснения в НС заради протеста срещу БФС

0

- Advertisement -

Кметът Васил Терзиев ще дава обяснения пред депутатите заради протеста срещу БФС в София. Привикан е също и организаторът на протеста. Двамата ще трябва да обясняват за организацията и избухналото насилие на събитието на 16 ноември.

Те ще бъдат извикани във временната комисия в Народното събрание, която трябва да провери всички факти и обстоятелства, свързани с организацията, подготовката и спазването на обществения ред на протеста.

Депутатите вече са установили кой е организаторът и са изискали информация от него. Поискали са още да знаят и има ли наложени глоби и какви са нанесените материални щети.

Освен тях ще бъдат изслушани пострадали на протеста. Хамид Хамид от ДПС предложи да бъдат поканени и полицаи, станали жертви на провокатори. Председателят на комисията ген. Атанас Атанасов одобри идеята му, но Маноил Манев припомни, че текат служебни проверки, граждански и наказателни дела, и комисията може да се намеси в проверките. Той настоя да бъдат изслушани длъжностните лица и предложи депутатите да се съсредоточат върху тях.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки