Детето от Крушовица, заключвано в кокошарник, вече е в благоприятна образователна среда

0

- Advertisement -

Детето от врачанското село Крушовица, отглеждано в селскостопанска постройка, вече е в благоприятна образователна среда, осигурена му е и психологическа подкрепа. Това съобщи министърът на образованието Галин Цоков, който посети момичето и училището, в което се е обучавала, за да установи дали е имало пропуски в обучението му.

Детето вече е на училище и за него се грижат педагогически специалисти, но проверката се извършва от Регионалното управление по образованието на областта Враца.

След проведените срещи министърът на образованието Галин Цоков коментира:

„Тези учители и директори трябва да имат още допълнителна подкрепа, не само от Министерството на образованието, регионалното управление, но и от цялото общество. Това, което прави впечатление е, че в даден момент те са намирали все пак начина – не толкова директен, но се оказва ефективен, щом в момента детето е изведено и е добре“.

Мистър Цоков постави въпроса и за допълнителни законодателни промени, предвид това, че класната на детето е предложила с него да работи психолог, но член на семейството му е отказал.

„Интересът на детето. Той е водещ и най-важен и той трябва да бъде най-важен за нашето общество“, посочи още министър Цоков.

От министерството съобщават и за нов случай на даден учител от родител в Област Враца. На фона на тези събития, образователният министър се обяви за по-голяма подкрепа на учителите в малките населени места, за да им покаже, че не са изоставени.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки