ФБР отключва айфона на Алексей Петров

0

- Advertisement -

Отключването на телефона на Алексей Петров затрудни нашите експерти. Затова те са се обърнали към ФБР за помощ. „Имаме уверението, че ще направят всичко възможно и ще може да се проследи кореспонденцията, която би могла да ни помогне“. 

Това призна градският прокурор на София Илияна Кирилова. Тя обаче подчерта, че по този случай се работи по всички версии.

„Правим всичко възможно делата, които дойдоха от специализираната прокуратура, да не стоят на трупчета. Смятам, че другата година голяма част от тях ще бъдат приключени“, увери градският прокурор на София.

Едва миналата седмица от Софийската градска прокуратура се сетиха, че експертиза на айфона на убития през август Алексей Петров трябва да внесе яснота за евентуалния мотив за стрелбата срещу бизнесмена. „Тя вече е поискана“, съобщи нейната шефка Илияна Кирилова. 

„Имахме известно затруднение да намерим експерти, които да я изготвят“, посочи градската прокурорка на София. Тя не се ангажира със срокове за колко време ще бъде готова експертизата, но посочи, че има големи очаквания към резултатите от нея. 

„Знаете, че вече всички дела на човек могат да бъдат проследени през телефона му“, коментира още Кирилова, намеквайки за бизнес мотив, стоящ под убийството. 

Експерти коментираха пред Lupa.bg, че само от централата на Apple могат да отключат телефона на Алексей Петров. Оттам обаче категорично отказали съдействие. При атентатите в Бостън например намерили един от айфоните на терористите, но от компанията на Стив Джобс категорично отказали да съдействат, позовавайки се на принципите си за поверителност на клиентите. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки