Изтича срокът за смяна на личния лекар

0

- Advertisement -

Разград, Смолян и Търговище са общините с най-малък абсолютен брой лични лекари сред областните центрове у нас, показва справка на интернет страницата на Здравната каса. Днес изтича срокът, в който можете да смените общопрактикуващия си лекар през тази година.

В община Разград личните лекари са 23-ма, а в община Търговище  – 25-ма. Разделени на броя население в тези общини, на лекар се падат по 1900-2000 пациенти. В София само лечебните заведения, в които работят лични лекари, са близо 600, като част от тях са с по-няколко медици. Тук човек може успешно да смени своя лекар, споделя д-р Станислава Крайселска, която има новозаписани пациенти и през юни, и през декември. 

„Разнородна е практиката. Имам пациенти от новородени до 97-годишен“.

„Плевен е първенец по брой на общопрактикуващите лекари спрямо населението, но за останалите градове е голяма трагедия – абсолютно оголени райони и практики“.

Следващата възможност да смените личния си лекар е през юни догодина. Ако промените настоящия си адрес или ако вашият лекар прекрати договора си със Здравната каса, включително при смърт, можете да изберете друг лекар през цялата година, като занесете здравната си книжка и попълните формуляр, достъпен и на сайта на Касата. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки