Борисов: Смяната на министри при ротацията не е на всяка цена

0

- Advertisement -

Няма да има смяна на министри в правителството при ротацията на премиера Николай Денков с Мария Габриел през март на всяка цена. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му, по темата предстои детайлен анализ и докато не бъде договорено всичко с партньорите в управлението, няма да се правят изказвания, които впоследствие да се опровергават. Още за казаното от Борисов при посещението му в община Котел.

Според Борисов, със спирането на изказванията ще се избегнат излишни коментари, опровержения и анализи. Той коментира, че няма нужда от смяна на мандатите нап равителството при ротацията.

„Сега, чисто технологично как си го представяте? Мария отива, връща мандата и след няколко дена отива и приема мандата. Тези упражнения са просто смешни, ненужни, нищо не показват. Ние в момента вече работим какво да строим, какво да показваме от себе си. Това е чиста дреболия и заявждане, ако ме питате, нямаща абсолютно никакво отношение към управлението на страната. Сега, като е с мандата на ПП-ДБ, какво ни прави по-различни?“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ коментира евентуалната смяна на министри в кабинета Габриел и смяната на вътрешния министър след инцидента в Стара Загора.

 „Инциденти са ставали винаги, за съжаление, и хората, които са на място, са понасяли и понасят своята отговорност. За нито един министър не бих казал каквото и да било, след като сме се разбрали с вички колеги, че много внимателно, непредубедено – изрично подчертавам, не с желанието на всяка цена да се смени министър с един или с друг“, допълни той.

Борисов нарече успех влизането на България в Шенген по въздух и вода, но обяви, че няколко години границите ни са били изпуснати.

„В последните месеци, връщайки се към старите добри оперативни практики, МВР се справя много добре и това се забелязва, това се вижда, и напъните на опозицията да обясняват как ще ни напълнят с бежанци, са абсолютно несериозни. Има Дъблинско споразумение, което точно и ясно определя реда, по който се връщат мигранти към държавите, които не се справят“, коментира още лидерът на ГЕРБ.

Борисов се срещна с кметовете на Сливен, Нова Загора и Котел във връзка с отпуснатите от държавата над 80 милиона лева за общински проекти.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки