Българска делегация е на посещение във Виетнам

0

- Advertisement -

Свързаността е нов стимул за икономиката – това заяви председателят на Народното събрание Росен Желязков в провинция Нин Бин, където се срещна на високо политическо ниво с член на централния комитет на партията.

Двамата дадоха заявка за по-тясно сътрудничество в областта на търговията, туризма, високите технологии и образованието.

Виетнам българската делегация положи венец пред паметника на героите и мъчениците и посети мавзолея на президента Хо Ши Мин.

„С влизането в сила на споразумението за свободна търговия и защита на инвестициите и отпадането на митата от двете страни е показателно начина, по който и стокообмена се увеличава между Виетнам и ЕС. А за нас е изключително важно зоната на Югоизточна Азия както в организационен аспект със страните от АСЕАН да бъдат все по-утвърждавани и все по-развивани, защото региона на югоизточна е изключително динамичен и интересен. Имаме възможност да се запознаем със социално-икономическото развитие на Виетнам в търсенето на нови възможности за туризъм, за образование, но и възможността за обмяна на опит за регионална политика“, заяви Росен Желязков – председател на Народното събрание.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки