Спешни медици в София излизат на протест. Директорът Гелев ги тормозел

0

- Advertisement -

Служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София излизат на протест и щафетна гладна стачка. Те обвиняват директора на центъра, че ги лишава от допълнително възнаграждение на база на „анонимни доноси“. Протестът е организиран от синдикат „Защита“.


„Стачката е продиктувана лично от мен и е заради прекомерните наказания на всички колеги”, обясни в ефира на „Здравей, България” председателят на синдикалната секция на Спешна помощ към Синдикат „Защита” Валери Кузманов.

Другите два синдиката – „Подкрепа” и КНСБ, не подкрепят „Защита”. „Те отдавна са зарязали синдикализма и подкрепят правителството, а не работещите”, посочи председателят на Синдикат „Защита” Красимир Митов. „Информирахме министъра, направихме среща при него. Той за пореден път се държа неадекватно. Беше му доста смешно и с жена му са се смели цяла вечер, че сме обявили гладна стачка”, допълни Митов. По думите му здравният министър Хинков е безполезен.


„Директорът д-р Георги Гелев упражнява тормоз над медиците от Спешна помощ. Напълно неоснователно се налагат санкции на служители и се лишават несправедливо от бонуси, които трябва да получат за Нова година. Този директор се държи арогантно и не зачита законите. 200 човека липсват в ЦСМП. Ако няма разрешение до утре след обяд, започва гладна стачка във всички спешни центрове“, допълни Митов.

В петък е имало и среща със здравния министър. След нея инспекторатът към ведомството започва проверка. От Центъра за спешна помощ се въздържат от коментар до приключване на проверката.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки