Операцията на пребитото дете е успешна, бащата си го иска

0

- Advertisement -

Операцията на 5-годишното момченце,  жестоко пребито и обезобразено от системно малтретиране в семейството му е минала успешно, то се възстановява в УМБАЛ „Свети Георги“.  Интервенцията е извършена в  Клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия.  Детето в момента е в стабилно състояние и се възстановява.  

Засега е известно, че му е присаждана кожа на главата, където е пострадало най-жестоко – съобщи първи пред Радио Пловдив неговият процесуален представител адвокат Васил Попов. Тежко е психичното състояниe на момченцето, което и без това е с особено поведение и е много трудно да се комуникира с него за изясняване на подробности.

Това е обяснимо, тъй като и големите хора изпадат в такова състояние, ако им се случи нещо подобно, добави юристът.

Заради случая в края на миналата седмица бяха изправени пред съда майка му и мъжът, с който тя живее на семейни начала. 

Биологичният баща, който се завърна от Германия, може да поеме грижите за детето, понеже той не е лишен от родителски права. Двамата с майката са в процедура на развод и бащата притежава права и основания за това.  Самият той изрично е заявил, че иска да вземе детето, а и детето има немско глажданство – обясни адвокат Васил Попов.  

По думите му, от изнесеното в съдебната зала става ясно, че насилникът е пастрокът, който живее с майката на семейни начала. Каква е ролята на жената и защо се е случвало това тепърва ще се установи.

Знае се, че биологочиният баща е подавал сигнали срещу двойката, при която живее детето, за лоша социална среда. Има данни, че майката е лабилна и е злоупотребявала с алкохол, но няма доказателства да е малтретирала момченцето.

Много често обаче се оказва, че социалните служби често катализират конфликта било чрез бездействие или недостатъчни реакции.

Разследването продължава с усилени темпове за да се изяснят всички обстоятелства и вината на двамата – жената и пастрока.  

Въпреки това, има основания да се търси отговорност от майката защо е допускала да се случва всичко това, коментира адвокат Васил Попов. 

Това е като история от филм на ужасите, тя е потресаваща. Като цяло обаче не е единствена. Защо се случва все по-често домашното насилие?  Как можем да се с правим с този феномен? Първата реакция е, когато хората забележат подобни белези и ги разпознаят като тормоз – незабавно да се алармират правните органи.  В този случай това е сторила лелята на детето, която е разпознала безпогрешно всички тези признаци – коментира темата психологът Петя Кривицки. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки