Внимание: Крадци – как да се опазим

0

- Advertisement -

Колко сигурни са нашите домове? За последната година са регистрирани хиляди домови кражби в цялата страна и над 60% от тях остават неразкрити от полицията.

За да предпазим дома си и себе си от крадци, на първо място трябва да помислим за качествена врата със сигурни, електронни механизми за заключване и да потърсим добър ключар.

Само за 16 секунди вратата ни може да бъде отворена, без да останат никакви следи от неканения гост, показва експеримент на NOVA . Според специалистите едни от най-разпространените, но и най-компрометирани брави са касовите. Те се отварят и с шперцове, чиито цени варират от 400 до 4000 евро.

При загубен ключ всеки може да извика ключар, за да отвори вратата. Но не всеки ключар е длъжен да знае дали човекът живее в дадения апартамент. Затова искат документ, който да доказва това. Ако не им бъде показан такъв, подават сигнал в полицията.

Всяка година крадци успяват да се промъкнат в над 3400 домове в цялата страна.

По данни на полицията през изминалата година домовите кражби са намалели с около 20%, а и процентът на разкриваемостта се увеличава.

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки