След скандала с оригинала: Ай ем българче взриви Фейса

0

- Advertisement -

Провокация със стихотворението „Аз съм българче“ на Иван Вазов предизвика буря от негодувание.

От Съюза на българските писатели излязоха с декларация, че това е „акция, целяща да „смени чипа“ на новите поколения българи, да представи родолюбието за анахронизъм под благовиден или недотам благовиден претекст“. Във Фейсбук тръгна кампания – да се споделят непреходни български стихотворения. Паралелно с това се отприщи и народното творчество по темата. Ето го стихотворението, което взриви Фейса (автор и година на съчиняване – неизвестни):

Ай ем българче. Обичам

наште маунтинс зелени.

Българче да се наричам –

ит из фърстли джой фор мене.

Ай ем българче. Фром Кричим.

Днес ай лив ин Саут Дакота.

Тук май мадър енд май чичо

правят мъни в бизнес готин.

С ТИР-а чичов отпътувах

на петнайсет, сиреч – фифтийн.

Моят чичо с гърлс търгува,

мадър бачка в клуб фор стриптийз.

Бът ай българче оставам,

по душа, сърце енд боди.

Невър няма да забравя

брадърс Кирил и Методи.

Май народ из вери древен!

Май народ из вери твърд!

Ай ем българче. Форевър.

Чак до финиш ъф ъ уърлд.

Интеграция

Човекоядци хванали Бай Ганьо, американеца и французина и решили да ги варят.

Американецът подхванал: – Ай ем от Америка, най-великата държава, демокрация, военна мощ, едно-друго… – Не важи, слагайте го в казана.

Французинът почнал да каканиже: – Же сюи от Франция, Айфеловата кула, изкуство, велики художници… – Айде и ти у казана.

Дошъл ред и на Бай Ганьо. Той рекъл: – Я па съм от България. – Еееее, така кажи бе, брато! – зарадвал се човекоядецът. – Па я там съм завършил вишото образование

Прицелване

Вилхем Тел, Робин Худ и Бай Ганю решили да видят кой е най-добър в стрелбата с лък. Застанал един човек с ябълка на главата и пръв по него стрелял Робин Худ. Стрелата се забила право в ябълката.

– I am Robin Hood! – казал той.

Втори стрелял Вилхем Тел. И той улучил ябълката и казал:

– I am Wilhelm Tel.

Бай Ганю се прицелил, стрелял, и:

– I am sorry…

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки