ГЕРБ-Варна със сигнал до прокуратурата за издадени разрешителни „на ръба на закона“

0

- Advertisement -

За издадени разрешителни, цитираме, „на ръба на закона“, сигнализираха с писмо до медиите общинските съветници от ГЕРБ във Варна. Те съобщават, че „работническо общежитие от апартаментен тип“ ще се извиси на 15 етажа във варненския район „Владислав Варненчик“. По думите им, разрешителното за строеж е издадено от новата общинска власт през декември от временно изпълняващата длъжността главен архитект на Варна Лидия Цекова. 

Общинските съветници припомнят, че проектът е бил спрян от бившата общинска управа и съобщават, че вече е в ход.

Касае се за работническо общежитие от апартаментен тип в зона зад бензиностанция в район „Владислав Варненчик“. По думите им, „грамадната нова жилищна сграда“ е с над 20 000 кв. м. разгърната застроена площ. 

По данни на общинските съветници от групата на ГЕРБ във Варна Лидия Цекова е дала разрешение и за проект на друга фирма със собственик председателя на Строителната камара във Варна, като отново става дума за работническо общежитие във „Владиславово“. 

Според позицията на съветниците, тези разрешителни са издадени на ръба на закона и говорят за пълно разминаване между думи и дела. От ГЕРБ-Варна уверяват, че ще подадат сигнал в прокуратурата срещу новия проект на шефа на Строителната камара и очакват Регионалната дирекция за национален строителен контрол да спре намеренията му, които определят като скандални. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки