За месец: Над 17 хил. платени фиша от шофьори. Най-големият е за 2200 лева

0

- Advertisement -

Над 17 000 са платените фишове и наказателни постановления, за които нарушителят е получил съобщение през системата за сигурно електронно връчване. Системата работи от края на октомври миналата година.

Системата позволява нарушителите да бъдат санкционирани, дори и да не са получили на хартия наказанието си. От министерството казват, че от средата на  декември миналата година до момента събраната от фишове и постановления сума е милион и 300 хиляди лева. Броят на изпратените спрямо платените нарушения остава малък, става ясно от данните на електронното министерство.

Пред системата за сигурно електронно връчване до момента са изпратени близо 205 000 известия за невръчени глоби по телефона (чрез SMS или Viber). А по електронната поща – 88 000 известия. Над 90% от нарушенията са за превишена скорост.  Близо 41 000 глоби са връчени по електронен път чрез Системата за сигурно електронно връчване на МЕУ.

Най-високата глоба, платена през системата, е за 1760 лв. Но това е  с включената отстъпка, защото нарушителят я е платил в 14 дневния срок, който дава 30 процента отстъпка. Иначе глобата е била за 2 200 лв. От няколко дни пък през сайта на МВР също може да проверяваме и плащаме глоби. 

Оставете отговор

Вашият електронен адрес няма да бъде публикуван.

Този уебсайт използва бисквитки за да подобри вашето пребиваване на него. Приемам Научете повече

Политика на поверителност и бисквитки